Bridgen & Jag

Som sagt efter det man hade blivit Biten av bordshockey i Benet så är det ju dags för nästa nya sak. nämligen Bridge och än en gång får man väl tacka Fritidsgården för det eller närmarre bestämt G-B som drog igång en nybörjarkurs för 8 år sen .

vi var runt 15-16 st som deltog i kursen men endast 5-6 st fastnade för det ordentligt.

till en början så spelade jag med Stefan (min tränarkollega i Överums Innebandylag) men då han flyttade till Finspång så hade jag ingen fast partner på 1,5 år utan jag spelade med dom som var lediga. tills det då jag fick äran att spela med Bärold , han är den bästa kortspelaren jag har spelat med, vi hade inget avancerat Budsystem vi vann våra tävlingar tack vare det att jag bjöd lite hårt och Bärold kunde sin spelföring så lyckades vi bra dom ca: 2,5 åren vi spelade.

Efter Kommunens stora Bridge-förlust då Bärold sorligt avled i September 2008 du kommer alltid finnas i tankarna hos alla som lärde känna dig och som mötte dig vid spelbordet.. men du har gjort ett stort avtryck i mitt Bridge-Hjärta och Några till då du gick bort.

Efter det att Bärold gick bort så visste jag inte vem jag ville spela med, därför så frågade jag Bengt (Stubbtorparn) och för han och mej så har det gått... trots att han hade ett uppehåll mellan våren 2006 till hösten 2008.....

 

Nog om detta..

Jag är en sån Bridgespelare som spelar bäst i slutet av veckan om jag har spelat mycket.. så spelar jag 3 kvällar i veckan i 2-3 månaders tid regelbundet med en partner som man ska spela en silvertävling med så spelar jag bättre än om jag bara skulle spela 1 gång i veckan

 

fortsättning följer


Bordshockeyn & Jag

Då var man framme i Malmö och efter ett varmt välkomnande av Rickard så tog han mej till dom fina kvarteren där han bor efter en upplevelserik resa med Buss 32.
Till kvällen blir det nog en lugn afton och mycket prat om det SM som var i Överum för exakt en månad sen. Nämligen 14-15 mars. Sen mycket andra minnen. Har ju trots allt ”känt” varann i nästan 10 år… eller vi möttes för 11 år sen,, då jag var en liten pojke och Rickard kom och visade hur en Spjass , Cetrifug , Lillstövel , och Rookad gick till… första ligan vi hade var en gårds turnering med två grupper och 18 personer i varje grupp som spelades under hösten 98 och våren 99. Alla deltagare hade fått välja specifika lagnamn. Våren 99 drog Rickard och dom tre främsta Ungdomar till Norrköping för att spela Peking-Pokalen , För att senare under våren få ihop ca: 40 ungdomar att åka för att spela individuellt spel i Örebro. (3 ungdomar och Rickard spelade Lag-Sm under lördagen)

Så efter det att Rickard slutade på Fritidsgården så ”dog” Bordshockeyn ut ett tag men visst vi arrangerade GP och Lag-SM som var väldigt uppskattade Arrangemang av Förbundet och dem spelare som kom för att spela. Men åren gick och vi i Överum Kände av den ”Långa lågsäsongen” med få antal spelare på Gp-tävlingar runt om i Sverige och det var endast SM som lockade spelare med 180-250 deltagare.
Men sen fick det ju en ordentlig Skjuts igen 06 tror jag om jag inte minns fel. Då man förde samma Olika turneringar i världen och ordnade en WTHT(World Table Hockey Tour) och även ett EM. 
Vi i Överum har ju anordnat lite LL(Lokala Ligor) för att försöka få igång lite yngre förmågor men varit segt ända fram tills Maj 2008 då vi tackade JA till Arrangemanget till SM 2009.
Så under hösten-08 och våren-09 så har det varit Hockey hela dagarna på ungdomsgården.
Fritidsgården som endast ligger 25 meter från Skolan i Överum, där har skoleleverna varje lediga stund dom haft kommit till gården för att försöka med inspel att slå sin klasskamrater. Sen är det ju klart att dom gång på gång även vill slå mej, vilket dom har ”fått” gjort vissa gånger allt för att dom ska få nytt självförtroende och fortsätta spela.
Kanske just att vi o Överum har sån bred trupp då det gäller Ungdomar är väl att vi ligger nära Skolan och att vi har ett rykte av bra arrangerade tävlingar och trevlig och god personal.
Och efter årets arrangemang där vi lyckades samla ihop 140 spelare som deltog och kämpade. Varav 40-50 spelare från Världstoppen i Bordshockey. Samt genomförde tävlingen med någon guldstjärna i kanten av många.
Så tycker Jag(kanske flera med mig) att kommande EM eller VM borde arrangeras i Överum.

Så från att ha startat meningen med att jag kom till Malmö för att Spela Bordshockey så har ni nu läst lite om hur Bordshockeyn varit i Överum under denna period som jag varit Aktiv.

Allt för att ni personer som inte känner till hur det är i Bordshockey-Sverige (Överum, Världen)Men hur det kommer i morgon kan följa antingen här på min Blogg eller direkt på www.bordshockey.net

 

 



Malmö är Målet för en "Mini-Semester"

Då ska man Lägga Kockrocken på Hyllan och Kortleken åt sidan och Bege sig ner till Malmö och inkvartera sig hos den person som gjorde att man startade med att spela Bordshockey som man nu varit "Aktiv" i 10 år.


Vi i Överum hade ju den stora Äran att vi fick förtroendet att Arrangera med Bordshockey-SM 2009 Där Hans Ö Segrade.


Men hur är mina Chanser inför Helgens tävlingar.


Själv så ser jag mig som en spelare som är bra för att spela och lära ungdomar dom Finter och Knep och Grundinformation dom måste ha för att lyckas i Bordshockey (har ju trots allt fått fram ett 30-tal ungdomar)

Under Årets SM som Arrangör så fick man en blygsam placering (strax före placering 100) 

men nu till Helgens Tävling

Tipsförslag hur Malmö Open slutar 14 Mars 2009

1. Rickard Sjöstedt
2. Kalle Bindekrans
3. Jimmy Eklund 
4. Bjarne Axlsen
5. Martin Arenlind
6. Erik Lindström
7. Jerry Eklöv
8. Peter Madsen
9. Eric Norén
10. Dan Engdahl
11. Andreas Andersson
12.Anette Engel
13. Victor Enlund
14. Torbjörn Aronsson
15. Thomas Svensson
16. Felix - Jonny Thomasmathibalan
17. Krister Holmberg
18. Anders Johansson
19. Ashisch Shrivastava
20. Erik Simmons
21. Qammar Abbas

Hur det hela slutar kan ni se på denna sida

http://www.bordshockey.net/tavlingar/tavlingar.asp?TID=1154


/ ha det


Partävlingen 12 februari

En vecka har nu gått efter att Bengt och jag vann i Valdermarsvik förra veckan som vi då drog ett strå till den stack som gjorde att vi även vann Klubbmatchen mot dom..

 

Nu var det nya tag denna kväll och Tio par stod på startlinjen.

efter en seg start med osäker budgivning och bra försvar av våra motståndare resulterade av att vi inledde Rond tre med en uppförsbacke för att nå topp ttr..

allt verkade gå bra och vi tyckte(eller jag rättare sagt) att vi låg etta eller tvåa efter sju omgångar då nu rond åtta och nio återstod räckte ju med att plocka 30 poäng av dom 48 kvarstående på dom två kommande ronderna... men vi tog knappt 15 poäng på dessa två omgångar och slutade där med femma med en blygsam poäng över medel.....

 

Och som vanligt (7 gånger av 10) så avslutade jag och Mats W(Kvällens vinnare) med en Snitzare på Åhmans i Västervik.

Och satte upp dom mål vi har under Våren 2009 då vi ska spela Diverse Silvertävlingar..

 

God natt / Jerry


RSS 2.0