Bordshockeyn & Jag

Då var man framme i Malmö och efter ett varmt välkomnande av Rickard så tog han mej till dom fina kvarteren där han bor efter en upplevelserik resa med Buss 32.
Till kvällen blir det nog en lugn afton och mycket prat om det SM som var i Överum för exakt en månad sen. Nämligen 14-15 mars. Sen mycket andra minnen. Har ju trots allt ”känt” varann i nästan 10 år… eller vi möttes för 11 år sen,, då jag var en liten pojke och Rickard kom och visade hur en Spjass , Cetrifug , Lillstövel , och Rookad gick till… första ligan vi hade var en gårds turnering med två grupper och 18 personer i varje grupp som spelades under hösten 98 och våren 99. Alla deltagare hade fått välja specifika lagnamn. Våren 99 drog Rickard och dom tre främsta Ungdomar till Norrköping för att spela Peking-Pokalen , För att senare under våren få ihop ca: 40 ungdomar att åka för att spela individuellt spel i Örebro. (3 ungdomar och Rickard spelade Lag-Sm under lördagen)

Så efter det att Rickard slutade på Fritidsgården så ”dog” Bordshockeyn ut ett tag men visst vi arrangerade GP och Lag-SM som var väldigt uppskattade Arrangemang av Förbundet och dem spelare som kom för att spela. Men åren gick och vi i Överum Kände av den ”Långa lågsäsongen” med få antal spelare på Gp-tävlingar runt om i Sverige och det var endast SM som lockade spelare med 180-250 deltagare.
Men sen fick det ju en ordentlig Skjuts igen 06 tror jag om jag inte minns fel. Då man förde samma Olika turneringar i världen och ordnade en WTHT(World Table Hockey Tour) och även ett EM. 
Vi i Överum har ju anordnat lite LL(Lokala Ligor) för att försöka få igång lite yngre förmågor men varit segt ända fram tills Maj 2008 då vi tackade JA till Arrangemanget till SM 2009.
Så under hösten-08 och våren-09 så har det varit Hockey hela dagarna på ungdomsgården.
Fritidsgården som endast ligger 25 meter från Skolan i Överum, där har skoleleverna varje lediga stund dom haft kommit till gården för att försöka med inspel att slå sin klasskamrater. Sen är det ju klart att dom gång på gång även vill slå mej, vilket dom har ”fått” gjort vissa gånger allt för att dom ska få nytt självförtroende och fortsätta spela.
Kanske just att vi o Överum har sån bred trupp då det gäller Ungdomar är väl att vi ligger nära Skolan och att vi har ett rykte av bra arrangerade tävlingar och trevlig och god personal.
Och efter årets arrangemang där vi lyckades samla ihop 140 spelare som deltog och kämpade. Varav 40-50 spelare från Världstoppen i Bordshockey. Samt genomförde tävlingen med någon guldstjärna i kanten av många.
Så tycker Jag(kanske flera med mig) att kommande EM eller VM borde arrangeras i Överum.

Så från att ha startat meningen med att jag kom till Malmö för att Spela Bordshockey så har ni nu läst lite om hur Bordshockeyn varit i Överum under denna period som jag varit Aktiv.

Allt för att ni personer som inte känner till hur det är i Bordshockey-Sverige (Överum, Världen)Men hur det kommer i morgon kan följa antingen här på min Blogg eller direkt på www.bordshockey.net

 

 



Kommentarer
Postat av: Marcus A

Forsätt jobba med kidsen i Överum, kanske få ett par att spela någon GP varje år.

Starkt att ta två matcher av Jimmy i Malmö förövrigt.



Må väl!

2009-03-15 @ 11:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0